На 20 декември 2023 г. Габриела Маринова, ученичка от XI  Г клас на 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, спечели първо място в конкурс за есе на тема Как училищното образование ще допринесе за моята професионална реализация.
Наградата, предоставена от фирма „Карго-партнер“ ЕООД, по повод своята 20-годишнина, е еднократна годишна ученическа стипендия.
В конкурса са взели участие ученици от VIII до XII клас от всички средни училища, профилирани и професионални гимназии. Тази инициатива има за цел да се превърне в дългосрочно партньорство и да насърчи трайните взаимоотношения между образованието и бизнеса, които дават възможности и мотивация за развитие на младите таланти в ученическа възраст.
На въпроса „Кое я е мотивирало да участва в конкурса?“ Габи отговори: „Реших, че ще напиша есето на тема ,,Как училищното образование ще допринесе за моята професионална реализация“, за да се опитам да подредя обърканите си мисли и променящите се планове относно бъдещето ми. За мен това беше една възможност да си обясня как искам да се реализирам и защо точно по такъв начин, като написването на есето ми помогна да се убедя още повече в желанието си за професия и заличи окончателно колебанията ми. Макар темата на конкурса да звучи тривиално, всъщност в процеса на написване намерих отговор на много свои въпроси и вярвам във всяка дума, която се съдържа в есето. Мисля, че причината, поради която спечелих този конкурс, е защото не го приех като такъв, а го написах, защото така го почувствах – сърцето ми диктуваше!“.
Есето на Габриела Маринова от XI Г клас е поместено тук.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.