На 1 ноември 2023 г. освен Деня на народните будители отбелязваме и Деня на българската журналистика. В духа на двата празника преди броени дни училищната общност на 9. ФЕГ с радост прочете първото издание на новия училищен вестник.
Една стара традиция в гимназията се възобнови по инициатива на учениците от 10. Г клас. Желанието им да дадат творчески израз на своите мисли и чувства, да се докоснат до красотата на журналистическата професия бързо увлече техните съученици, с които заедно осъществиха този амбициозен проект.
В първия брой на в. Nouvel Ami откриваме както нашите утвърдени и нови писателски таланти, така и новини за минали и предстоящи събития от училищния живот. Можем да прочетем текста на Алекс Георгиев – красив жест към неговия скъп учител по френски г-н Илия Илиев, и рубриката „БМЧК митове и факти“, където учениците доброволци в няколко реда ни представят съществена информация по актуални здравни теми. Във вестника читателите ще открият още философия, литература и изкуство, спорт и науки – свидетелство за разнообразните интереси на ученици на 9. ФЕГ.
Щастливи да видим, че учениците чувстват гимназията не само като училище, но и като дом, ги поздравяваме за проявената инициатива. Благодарим на ръководството на 9. ФЕГ и на учителите за любезното им съдействие по осъществяване на проекта.
Димитър Топалов 12. В клас

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.