На 25 април 2023 г., по покана на ръководството на гимназията и на обединението по френски език, Нейно превъзходителство Закия ел Мидауи, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Мароко в България и председател на групата на посланиците франкофони, посети 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“.
Нейно превъзходителство бе сърдечно посрещната с две музикални изпълнения на френски език на ученици от гимназията в новата актова зала. На срещата присъстваха ръководството на гимназията, представители на педагогическия екип и ученици от 8 до 12 клас. Участниците имаха възможността да зададат своите въпроси към висшия дипломат, на които тя отговори сърдечно и увлекателно. Посланикът на Кралство Мароко сподели отличните си впечатленията от нашата страна и разказа интересни истории и факти за своята родина и за богатия си професионален опит.
В рамките на посещението си Нейно превъзходителство разгледа и изложените във фоайетата и коридорите на гимназията творби на наши ученици.
Текст: Браяна Ракова
Снимки: Антон Кръстев
Ето какво споделят за срещата и ученици от 12ти клас:
„На 25 април имахме честта да посрещнем Нейно Превъзходителство г-жа Закия Ел Мидауи – посланик на Мароко в нашето училище. На проведената среща всички присъстващи имаха възможността да зададат въпроси с и да научат повече за професията ѝ. Мероприятието протече в изключително приятна за нас атмосфера и слушахме с интерес мнението на гжа Мидауи по различни проблеми. Успяхме да обогатим знанията си за дейността на чуждестранен представител в България и за пореден път се убедихме, че владеенето на чужд език е незаменимо богатство. Той не е само средство за комуникация, а ни помага да разширим културните си хоризонти. Мисля, че е важно подрастващите ученици да присъстват на подобни събития, за да се запознаят с гледните точки на представители на различни култури. За нас беше удоволствие да прекараме това време с Нейно Превъзходителство г-жа Мидауи. Благодарим на ръководството на гимназията и на г-жа Вяра Любенова, за предоставената ни възможност.“
Александра Витанова, 12 в клас.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.