От 3-ти до 10-ти май 2015 г., ученици от десети клас на 9-та ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ с ръководители Румяна Иванова и Катерина Заркова, учители по френски език, посетиха гимназия „Шарл Пеги“ в гр. Горж. Между 9-та ФЕГ и гимназии от Франция традиционно се организира ученически обмен. За нашите възпитаници това общуване допринася за формиране на светогледа, за осезаване на европейската принадлежност и за усилване на мотивацията в овладяването на френския език и култура. При поредното пътуване се създадоха нови контакти и приятелства. Учениците ни се присъединиха активно в учебни часове в гимназия „Шарл Пеги“ и заедно с френските си връстници подготвиха интересни пътувания и приятни забавления. Бяха посетени гр. Нант и крайбрежието на Атлантическия океан.

В хода на обиколката бе посетено и начално училище в гр. Клисон. Пред по-малките френски деца бе представена България и бяха изпълнени народни танци и песни.

Програмата на престоя във Франция, включваща незабравими срещи и преживявания и туристически разходки в района на градовете Нант и Клисон, допринесе за създаване на възхитителни непосредствени впечатления на групата от ученици от 9-та Френска гимназия.

Предстои реципрочно френските деца да гостуват на своите български приятелчета.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.