Играта на Младежкия панел към Националния център за безопасен интернет се доказа като добър пример как младите хора могат да създадат и осъществят собствена инициатива за популяризиране на отговорната употреба на интернет.

Младежкият панел е една от дейностите, които Центърът се стреми да развива в посока по-голямо и пълноценно включване на младежи в темата ИНТЕРНЕТ, която така и така е тяхната тема. Тази учебна година той стартира за първи път във Френската гимназия в София.

Петото издание на Фамилатлон спря дъха ни, усмихна ни за дълго време и ни показа, че всички усилия си струват. Центърът за безопасен интернет и Майкрософт имаха свои авторски игри, с които забавляваха всички желаещи да научат по нещо за интернет безопасността, докато играят. Около техните щандове се вихреше и героят Флашко, грижейки за доброто настроение на участниците през целия ден.

Именно Фамилатлон 2013 се оказа чудесно място, където Сашо, Мила, Деси, Габи, Иво, Ками и Тони от 9Б клас да покажат колко идеи кръжат в главите им и ентусиазъм кипи в кръвта им. Те измислиха и направиха играта с провокативно заглавие „Скрий си Фейса“. Как се играе „Скрий си Фейса“? Идеята е базирана на популярните онлайн игри Mafiaи AssassinsCreed. Всеки участник написва описание на себе си, т.е. дава лична информация, което попада в друг от играчите. От този момент той става мишена на водните атаки на своя преследвач. Точно така! Играчът трябва да намери своята мишена и да я „убие“ с воден пистолет.

След края на играта всички участници получиха награди от Българската линия за онлайн безопасност и поуката „Внимавай на кого даваш личната си информация“.

 

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.