На 26 октомври 2023 г. в Дома на културата ,,Искър“ се състоя церемония-спектакъл по награждаването на финалистите на „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“. В проекта, организиран от Фондацията ,,Добрият пример“ с подкрепата на Столичната община, на Българската национална телевизия, Българското национално радио и частни медии, участваха ученици от 8. до 12. клас от град София, които в началото на учебната година преминаха през конкурс, за да бъдат включени в дейностите на творческата работилница, където техни ментори бяха утвърдени имена на българската журналистика.
Четирима ученици от 9. Френска езикова гимназия бяха класирани на конкурса със свое есе и продължиха като участници в творческото обучение, което също имаше конкурсен характер. Творческата работилница имаше за цел да провокира участниците да изразят своето креативно виждане за София, като създадат три творчески текста – есе, пътепис и портрет, свързани с живота в столицата и с нейния облик.
На церемонията по награждаването Габриела Маринова от 11. Г клас зае третото място според вижданията на журито от български журналисти и мненията на читателите, тъй като част от произведенията на учениците бяха публикувани в сайта на EspressoNews. Ясен Терзиев и Анастасия Трейман от 11. Д клас бяха сред десетимата финалисти на конкурса, като Ясен Терзиев бе оценен и с връчването на грамота за оригиналност – изобретателен подход към творческите задачи. Златина Юрукова бе удостоена с награда за най-въздействащо есе.
Поздравления за младите ни таланти!

 

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.