В рамките на представянето на своята първа изложба Нашата Европа, свободна, демократична, устойчива в България, Жан Плантюро посети 9. ФЕГ Алфонс дьо Ламартин. Френският карикатурист, поизвестен под името Плантю, се срещна с ученици от гимназията на 9 декември 2022 г. Плантю беше приветстван от гжа Емилия Богданова, директор  и гжа Гергана Кръстева, заместникдиректор на 9. ФЕГ Алфонс дьо Ламартин.
 В увлекателен разговор  на различни актуални теми с българските ученици, френският карикатурист прекара повече от предварително планираното време за посещение. Възпитаниците на Френската гимназия бяха пленени от непринудеността и споделените лични моменти от живота на госта и му зададоха множество интересни въпроси. В края на срещата Плантю ги изненада с рисунка, която направи пред тях и остави за спомен на гимназията.
На събитието, което беше осъществено с любезното съдействие на Френския културен институт, присъстваха също гжа Клодия Калво, аташе по образователно сътрудничество и гн  Матиас Фавро, аташе по сътрудничеството в областта на френския език.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.