В 9 ФЕГ ”Алфонс дьо Ламартин” бе възстановено обучението по екскурзоводство, благодарение на проект BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора” – Училище за Себеутвърждаване и Подготовка към Европейски Хоризонти (УСПЕХ), по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013.

От началото на проекта през февруари 2012 до март 2013г. 32 ученика под ръководството на г-жа Д.Фиданова, старши учител по география и икономика, изучаваха на теория и практика тънкостите на екскурзоводската професия.Тя им дава реална възможност за прилагане на езиковите знания и в по голяма степен осмисля избора им да се обучават в езикова гимназия.

След положени два изпита (по теория и практика) във фирма „Мишел-М“ учениците получиха свидетелство за екскурзовод 3-та степен, даващо им право да упражняват тази интересна професия.

На 10.04.2013г. бяха връчени дипломите им в присъствието на ръководството на 9. ФЕГ и представители на фирмата.

Благодарение на любезното съдействие на екипа на хотел „Арена ди Сердика“, събитието се състоя сред разкопките на Амфитеатъра на Древна Сердика, за което сърдечно благодарим.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.