На 16 и 17 януари 2021 г. се проведе Двадесет и първата ученическа конференция (УК’21) на Ученическия институт по математика и информатика. В конференцията участваха 48 ученици, които демонстрираха 8 проекта по математика и 32 проекта по информатика и информационни технологии.
В конференцията се представи отлично Любомир Ненов, ученик от 9Ж клас на Френската гимназия. Неговият проект на тема „Използване на машинно обучение и невронни мрежи, за откриване на зловреден софтуер“ бе удостоен с грамота и медал.
УчИМИ е една от най-авторитетните институции за подпомагане и разкриване на ученически проекти, която дейност се осъществява съвместно с Института по математика и информатика на БАН и се подкрепя от редица държавни, обществени и неправителствени организации.
Полученото отличие от Любомир му отреди място за участие в „Панаира на науката и иновациите 2021“ и включването в специализирано обучение по ИТ.
Поздравяваме Любомир и му желаем достигането до нови дигитални проникновени идеи и успех в разработването им!
Във Френската гимназия се следва насочено въвеждане на иновативни практики и методи в обучението, което насърчава у нашите възпитаници развитието на техните разностранни интереси.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.