Във Френската гимназия се подготвят много момичета и момчета, които съчетават и спортуването. Наред с изучаване на традиционните спортове в гимназията с цел усъвършенстване и развитие на тялото и участието в училищни отбори и състезания, наши възпитаници се представят в редица спортни клубове и национални гарнитури. Преди три години, във ФЕГ стана осмокласничка Ирина Симеонова, която вече бе състезателка по естетическа гимнастика в СК „Ритмика“ под ръководството на носителката на европейска титла Елизабет Колева – едно от златните момичета на българската гимнастика. Още тогава, през 2012 год., Ирина ни зарадва с участието си в Националния отбор на България за девойки и завоюването на трето място на Световното първенство. Същият успех постигна и през следващата година. Сега Ирина е в 10-Ж клас. През настоящата година тя стана състезател в Националния отбор по естетическа гимнастика за жени и продължава да се утвърждава със своята умелост в красивия спорт, съчетаващ в себе си изяществото на танца, гимнастически и акробатични упражнения.

Ръководството на гимназията и учителската колегия поздравяват най-искрено Ирина Симеонова за постигнатите престижни успехи във високоавторитетните турнири през 2014 год.:

– 3-то място на турнира за Световна купа проведен в Талин – 1-3 март;

– 1-во място на турнир за Световна купа в София – 21-22 март;

– 3-то място на турнира за Световна купа в Хелзинки – 26-27 април;

– 2-ро място на Световно първенство в Москва – 24-25 май.

Ирина, пожелаваме ти да се изкачиш на почетната стълбичка и на следващи турнири! Изживявай с гордост издигането на националния флаг на значими спортни форуми!

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.