В края на календарната 2022 г. и ученичката Виктория Ясенова Танева от 11Ж клас с профилиращ предмет Философия отбеляза още един успех за  9 ФЕГ „ Алфонс дьо Ламартин“. Тя взе първа награда в категория „Двоен анализ – текст с картина“ в  националния конкурса на Сдружение на университетските преподаватели по философия в България „Философски диалог с…картина“. Конкурс организиран по случай Световния ден на философията 2022 г.*
Нейното участие е задълбочен анализ на предложената  картина на Рене Магрит „Фалшивото огледало“ (1928). Освен с този автентичен анализ Виктория Танева илюстрира разсъжденията си със собствено произведение в която зеницата на Магрит бе заменена с …човешки силует. Вътрешният и външният свят на човека са в диалог. Благодарим на Виктория, че ни напомни това! ( С творението на Виктория Тонева може да се запознаете от тук. )
Нашето училище заема достойно място в този конкурс и с работите на други наши ученици: Диана Ангелушева 11Б клас; Румяна Варадинова 11Г клас; Габриела Маринова 10 Г; Алия Козарова 11А; Ясен Терзиев 11Д клас; Никол  Тошева 10Ж.
Благодарим на всички участници за достойното представяне и им желаем вдъхновение и творчески успехи и през новата 2023 г.!

* За Световния ден на философията бе поместена наша публикация (достъпна и от тук).

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.