На 12.06.2018 г. тържествено бе отбелязана 25-годишнината на Факултета за френско обучение по електроинженерство на Техническия университет в град София. На тържествената церемония бяха връчени дипломите на завършващите студенти от випуск 2017, сред които бяха и възпитаници на Френската гимназия.

Между Френската езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ и Факултета за френско обучение по електроинженерство има установено дългогодишно сътрудничество. На учениците от гимназията се осигурява възможността за участие в съвместни програми и проекти. Отлично представилите се гимназисти в конкурса „Франкофонско високотехнологично инженерство“ се записват пряко като студенти в Техническия университет. Едва ли би могло да има по-добър израз на успешно функциониращо партньорство между образователни заведения с богати традиции в средното и висшето образование, което да допринася за професионалното ориентиране и кариерното развитие в един от най-насъщните сектори в българската и европейска икономика – електронната индустрия.

За приноса в развитието на сътрудничеството между Факултета за френско обучение по електроинженерство и Френската езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ с юбилеен плакет и грамота бе наградена г-жа Емилия Богданова – директор на гимназията.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.